Samen

Gisterenavond vierden we pakjesavond. Een beetje vroeg, maar het kwam goed uit zo. Eerst uit eten bij de Indonesiër, daarna thuis de zak zoeken. Sint en Piet waren zo vriendelijk geweest een instructiebrief op rijm achter te laten op de mat. Toen de zak eenmaal beneden stond kon Jimmy zich nauwelijks inhouden, hij rook het heerlijke bot dat helemaal onderin zat en stond te trappelen van spanning.

Vanochtend heeft zoon zijn treinset in elkaar gezet. Tot zijn teleurstelling kreeg hij hem niet aan de praat. Man was met dochter naar de voetbal, dus er zat niets anders op. Ik rechtte mijn rug en trommelde de monteur op die in mij schuilt. Na een minuut of twintig ontdekten we het euvel: een stukje lego zat niet goed aangedrukt waardoor het contact met de afstandsbediening ontbrak. Of zoiets. In ieder geval: de trein deed het, en wij stonden te juichen. Tijdens het sleutelen bedachten we dat we in het nieuwe jaar een weekeind samen weg willen. Moeder en zoon. Een stedentrip, gezellig met de trein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s