Cadeautje

Tot mijn schrik ontdekte ik het pas op mijn werk, bij het openslaan van mijn agenda. Dochter had een verjaardagsfeestje vanmiddag en ik was het vergeten. Gelukkig hadden we een paar weken geleden het cadeautje al gekocht, samen met de andere cadeautjes, want wat hebben de kinderen veel feestjes de laatste tijd. Alleen zat het cadeautje voor vanmiddag nu niet in dochters tas. Tijdens de lunchpauze belde ik schoorvoetend de school. Of ik haar juf even kon spreken. Tot mijn verrassing kreeg ik dochter zelf aan de telefoon, die toevallig in de buurt liep, ze klonk zelf ook verrast. ‘Ik breng je cadeautje vanmiddag, lieverd,’ zei ik. Haar stem verdronk in de herrie van de pauze, klonk klein en ver weg. Zo ver weg dat ik me moest bedwingen om niet alles te laten vallen, naar haar toe te rijden en haar stevig vast te houden.

Olifant die water spuit, NvdH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s